Vejlefjordbroen er absolut ikke overbelastet

Et yndet argument for en hærvejsmotorvej er som bekendt, “at nu kan Vejlefjordbroen ikke klare mere”.

NOAH-Trafik har bedt Vejdirektoratet om trafiktal time for time i hver retning på Vejlefjordbroen i to typiske uger. Vi har netop modtaget svar på det spørgsmål samt gennemstal for hele 2019, time for time i hver retning.

>> Gennemsnit i 2019 for antal biler i hhv. nord- og sydgående retning

>> Gennemsnit for de første to uger i april 2019

En 6 sporet motorvej, som Vejlefjordsbroen, kan generelt – ifølge Vejreglerne – klare omkring 2300 biler pr. time, pr. retning, pr. spor. Altså omkring 6.900 biler i hver retning. På de vedhæftede tællinger kan man se, at man end ikke i spidstimen mellem kl. 7 og 8 tilnærmelsesvis nærmer sig 6.900 biler.

Pinagtig PR-indsats for Hærvejsmotorvejen
“Det er en meget alvorlig situation, for tallene er hverken dystre forudsigelser eller anden fremtidsmusik – det er hverdagens virkelighed for alle trafikanter på broen,” siger formanden for Hærvejskomitéen, Poul Andersen, der også er socialdemokratisk medlem af Regionsrådet i Region Syddanmark og tidligere trafikordfører i Folketinget.” (vores fremhævelse)
Citatet er hentet fra Komitéens hjemmeside.
Komitéen vil fremhæve at trafikken fra 2015 til 2030 på motorvejene –  ifølge Vejdirektoratet – vil stige med 47%. “Guderne må det forbyde, men hvis en sådan skrækkelig udvikling skulle komme, er der også plads hvis hastigheden blev nedsat til 80 km/t og der blev taget initiativer til udjævning af trafikken.” udtaler Ivan Lund Pedersen fra NOAH-Trafik.