Politisk aftale sikrer nu nattog til/fra Danmark

Nu er vi kommet så vidt at aftaleparterne bag finansloven har skrevet sort på hvidt at der kommer støtte til at køre nattog igen (vi citerer fra Transportministeriets pressemeddelelse):

Interessen for nattog som grønt alternativ til flyrejser er inden for de seneste år vokset markant blandt både borgere, operatører og beslutningstagere. Nattog er et miljøvenligt alternativ på korte og mellemlange strækninger til destinationer på det europæiske kontinent. Partierne vil derfor afsætte penge til at medfinansiere og/eller på anden vis fremme indkøb af nattogtrafik mellem Sverige og Tyskland/Belgien med mulighed for ophold i Danmark.

– Jeg er rigtig glad for, at vi med denne aftale er med til at sikre, at vi igen får mulighed for at rejse med nattog mellem Danmark og vores nabolande. Nattog er en transportform, som danskerne længe ikke har kunnet benytte sig af, og som er et godt og grønt alternativ til at transportere sig på en fornuftig og afslappende måde, udtaler politisk leder Josephine Fock (ALT).

Der er ikke nogle detaljer endnu, i og med at svenske Trafikverket først d. 30.4. offentliggør deres rapport. Nu gælder det om ikke at sidde på laurbærrene, men at støtte løsninger, der peger fremad. For det er godt med en start, men hvis tog og nattog skal spille en væsentlig rolle i Europa, så skal arbejdet sættes igang nu.

>> Se transportministeriets pressemeddelelse

Foto fra en af de mange demonstrationer for genoptagelse af nattogs trafikken fra København.