Tag toget på ferie – spar klimaet!

Pressemeddelelse, København d. 9.4. 2018

Tag toget på ferie – spar klimaet!

Vi skal som danskere vænne os til nye rejseformer, der ikke belaster klimaet så meget som flyvningen gør

Der har lige været rejsemesse i Lokomotivværkstedet i København. Hvor lokalerne tidligere lugtede af smørefedt og jernstøv, så emmede de samme haller nu af flyrejser til eksotiske destinationer.

Vi kan sagtens rejse og opleve fremmede kulturer og landskaber uden så mange flyrejser

I juni måned udkommer der en rejsebog af forfatter Britt Sallingboe, som ”genopdager” Europa som destination for vidunderlige ferier. Fællesnævneren er mere langsommelighed og togrejser. Ferien starter i toget, for transport er ikke bare noget, der skal overstås.

Du kan ikke købe dine europæiske togbilletter nede på stationen længere. Men det kan lade sig gøre på anden vis. Interrail billetter til alle aldersgrupper gør det meget nemt at rejse rundt for den spontane rejsende, og den organiserede rejsende kan få hjælp til pladsbestillinger mv. hos specialiserede rejsebureauer. En af de, der véd allermest herom er togrejse.dk.

Både Britt og togrejse.dk vil være til stede ved en bod på Nørreport St. (over jorden) i weekenden 14.-15. april begge dage kl. 12-17. De vil øse af deres erfaringer og er parat til at gi’ interviews. Se mere om eventen her.

333-event-i-kbh-ta-toget-pa-ferie-drop-flyet

Bekymrende tilstande for tog til Hamborg under byggearbejder

Det er godt at jernbanen mod Tyskland udbygges i disse år, men selvfølgelig skal de rejsende ikke skræmmes væk fra togene imens. Passagerforeninger fra Sverige, Danmark og Tyskland råber vagt i gevær og opfordrer til at de kommende års byggearbejder ikke kommer til at berøre de rejsende til/fra Hamborg.

En pressemeddelelse herom fra Den Europæiske Passager Sammenslutning findes på denne adresse.

udbygning-af-internationale-togforbindelser

Selvfølgelig skal togene gøres bedre!

Ét tog kan erstatte tre fly. Som tiden er gået, er der efterhånden al for få og små tog mellem de europæiske lande. Det må forbedres med større kapacitet og bekvemme tog. Og tog, der er egnede for rejsende med bagage, børn og med cykler. Derfor er det nødvendigt, at der genindføres nattog til/fra Danmark.

I en fælles dansk-svensk-europæisk kampagne samler vi nu underskrifter til støtte for indførelse af moderne nattog fra Skandinavien til Tyskland og videre sydpå. Der er for langt til at alle rejser kan foregå i dagtimerne. Rejsetiden med nattog er kort: En time til at ta’ en godnat-øl inden man sover, og en halv time til morgenkaffen. Så er man fremme!

www.change.org/p/nattog-i-nordeuropa

For flere oplysninger:

Poul Kattler, bestyrelsesmedlem i Rådet for Bæredygtig Trafik, tlf. 2617 7223

>> Se pressemeddelelsen som pdf