Togkonference d. 11. april

Offentligt møde i København d. 11. april

16:00-19:00

H15 – Kødbyen – København

Halmtorvet 15 | Grå Kødby | 1700 København V

Rådet for Bæredygtig Trafik og den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet inviterer til togkonference.

Vil du også rejse mere bæredygtigt? Så kom til fyraftens-møde om bæredygtig turisme og fremtidens grønne rejseformer. Vi serverer kolde øl og varme anbefalinger til fede togrejser ud i Europa. For selvfølgelig skal vi kunne rejse ud og opleve verden omkring os – det skal bare ikke være på bekostning af klimaet.

16:00-16:05   Velkomst
Kjeld A. Larsen
– Formand for Rådet for Bæredygtig Trafik

16:05-16:40   11 organisationer om klimaafgift på fly – hvorfor skal vi ikke flyve?
Gunnar Boye Olesen
– Vedvarende Energi
Jens Mattias Clausen
– Greenpeace

I 2018 gik 11 organisationer sammen om et forslag til en klimaafgift på fly. Gunnar Boye Olesen fra Vedvarende Energi og Jens Mattias Clausen fra Greenpeace vil fremlægge hovedpunkterne i forslaget, forklare hvilke muligheder der findes for at skabe bedre betingelser for andre transportformer, samt hvorfor vi i det hele taget bør flyve mindre.

16:40-16:50   PAUSE

16:50-17:30 Togaktivisme og togrejser – hvad kan du allerede gøre nu?
Poul Kattler –
Bevar Nattoget
Ulrich Albrechtsen
– Togrejse.dk

Kampen for at gøre transport- og turisme-sektoren bæredygtig kræver en langsigtet indsats. Men hvad kan vi, som forbrugere, allerede gøre nu? Poul Kattler, som er medstifter af initiativet Bevar Nattoget, vil fortælle om, hvordan vi skal kæmpe for at bevare nattogsforbindelser på tværs af Europa. Derudover vil Ulrich Albrechtsen, som er ansvarlig for hjemmesiden Togrejse.dk, fortælle om, hvilke muligheder der allerede findes for at tilvælge toget, når rejsen skal planlægges.

>>  Pouls oplæg som pdf

17:30-17:40   PAUSE

17:40-18:20   Et kig ind i fremtiden: Transport på skinner i 2050 (ENG)
Sandra Akmansoy –
Denmark Group Leader, Arup

Sandra Akmansoy fra den internationalt anerkendte rådgivningsvirksomhed Arup vil give sit bud på, hvordan fremtiden ser ud for togdriften på europæisk plan. Arup har stået bag flere store rapporter om den europæiske togdrift. Der vil derfor være rig mulighed for at høre mere om, hvordan fremtidens grønne løsninger kræver et samarbejde mellem den politiske og teknologiske verden.

18:20-18:30   PAUSE         

18:30-19:00  

Togrejser som bæredygtig transportform – Den Grønne løsning
Margrete Auken –
MEP, Socialistisk Folkeparti, Greens/EFA

Repræsentanter fra den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet fremlægger det politiske perspektiv på togrejser som et bæredygtigt alternativ til flyrejser. Parlamentarikerne fortæller om EU’s plan for en styrkelse af den europæiske jernbane-infrastruktur, samt hvordan den Grønne Gruppe arbejder for, at skabe endnu mere fokus på og flere investeringer i toget som fremtidens grønne, effektive transportform.