Indvielse af nyt nattog fejret i Berlin december 2018

Konkret plan for at genindføre nattog fra Danmark sydpå ønskes

I november 2018 havde en delegation af danske aktivister samlet i Back-on-track.eu foretræde for Transportudvalget og overrakte 42.000 underskrifter for nattog.

Vi synes vi blev godt modtaget og ønsket om klimavenlig transport til Europa har siden samlet opbakning fra mange sider i Danmark.

Af hensyn til den svenske del af underskriftsindsamlingen fortsatte den, men nu har vi på tværs af landegrænsen besluttet at slutte indsamlingen d. 25. august. Vi har netop passeret 65.000 underskrifter.

Den 11. juli beskrev den svenske regering at de senest 30.  april 2020 vil have svar fra Trafikverket om hvordan der snarest kan etableres nattog til kontinentet. Det er åbenlyst at dette må finde sted i samarbejde med danske DSB, så både danske og svenske interesser kan samarbejdes.

Vi har med glæde konstateret den danske ministers positive indstilling til sagen, og har noteret os at DSB udsender nye, positive signaler om nattog.

Sagen kræver dog stadig politisk bevågenhed, så de første nattog kan komme på skinnerne f.eks. i 2022.

Det ville være ønskeligt om ministeren tog initiativ til at ministeriet, som svenskerne, med tidsfrist til den 30. april 2020, kunne redegøre for konkrete planer for genoptagelse af nattog mod det centrale Europa.

../.. Vi står til rådighed med vores ekspertise og for en dialog om sagen, og tillader os at vedlægge de 65.000 underskrifter, som af gode grunde er stilet til den tidligere minister (ikke vedlagt hér).

Med venlig hilsen

Back-on-Track, Danmark og Sverige, i samarbejde med Rådet for Bæredygtig Trafik, NOAH og Vedvarende Energi.

v/ Poul Kattler, Kjeld A. Larsen, Jacob Sørensen og Gunnar Olesen.

>> Svar fra Benny Engelbrecht om nattog

 

Se hvordan underskriftsindsamlingen så ud:

https://www.change.org/p/nattog-i-nordeuropa