Klimavinklen på fly og tog i EU-parlamentsvalget 2019

Det klimaengagerede og flyvningskritiske netværk Stay Grounded, der arbejder på globalt plan, tæller 102 organisationer og grupper deriblandt Bevar Jordforbindelsen, NOAH og Rådet for Bæredygtig Trafik i Danmark. Stay Grounded gennemfører forud for Europa-Parlamentsvalget i maj en undersøgelse, der gerne skulle give et indtryk af, hvordan de politiske partier i en række EU-lande stiller sig til udbygningen af togforbindelserne på tværs af grænserne i Europa og begrænsning af flyvning.

Undersøgelsen gennemføres i samarbejde med Back on Track-netværket, der arbejder for bedre og hurtigere togforbindelser på tværs af grænserne i Europa som alternativ til den forsatte vækst i antallet af klimaskadelige flyvninger. Undersøgelsen er baseret på et sæt spørgsmål, som distribueres til politiske partier og opstillede kandidater i en række EU-lande. I Danmark er det Rådet for Bæredygtig Trafik, som har stået for undersøgelsen og fremsendelsen af spørgeskema til de kandidater, som EU-valgets partier har opstillet.

Rapporten er udført som en sammenfatning over 22 indkomne besvarelser på dansk og engelsk. Under den danske udgave kan man finde svarene på dansk fra de enkelte kandidater.

>> Se rapporten på dansk

>> Se rapporten på engelsk

>> Se oversigten over alle lande