Fint med nattog Malmø-Oslo

Fint med nattog fra Malmø til Oslo fra 12. juni. Burde dog udgå fra København

Til Redaktionen

I en årrække har der ikke været noget nattog fra København til Oslo. Det har været en stor mangel både for rejser mellem de to byer, men i lige så høj grad for at kunne komme videre til andre destinationer i Norge (og Danmark). Der har manglet en god miljøvenlig natforbindelse.

Nu lysner det lidt, jfr. melding fra NSB nedenfor, idet der kommer nattog fra Malmø til Oslo fra den 12. juni. Det bedste vil dog være et nattog, der udgår fra København, men med de hyppige forbindelser fra København til Malmø er det en god begyndelse. Vi vil opfordre de nordiske baner til at samarbejde om snarest muligt at lade toget udgå fra København.

Med venlig hilsen

Ivan Lund Pedersen

UDDRAG AF PRESSEMEDDELELSE FRA NSB: 

>> Se den hele:

15.04.2005

Ruteendringen 12.juni: Nye nattog og flere godstog

Det blir igjen nattog til både Stockholm og Malmø. Togene skal kjøres av SJ AB og får dermed svenske sovevogner, ikke norske som på dette bildet. Foto: Njål Svingheim

Nye nattog fra Oslo til Stockholm og Malmø og flere godstog er de største endringene i togtrafikken på norske spor fra 12.juni.

Fjerntog til utlandet

Det blir altså nye nattog fra Oslo til Stockholm og Malmø. Vognene til/fra både Stockholm og Malmø vil gå i samme tog mellom Oslo og Gøteborg. I Malmø er det forbindelse med Øresundstog over sundet til København H.