Arriva er nu overtaget af GoCollective!

Styrkelse af togtrafikken til og fra Midt- og Vestjylland

2 erfarne jernbanefolk, Tommy O. Jensen og Jørgen Gade har fremsendt et forsalg til Transportministeren og Folketingets Transportudvalg om igen at køre flere direkte tog mellem København og Struer samt Thisted.

Indtil udgangen af 2020 kørte DSB 10 daglige tog mellem København og Struer. Dette blev ændret til kun 4 tog da Arriva overtog den regionale betjening af strækningen. Og i DSB’s fremtidsvision for 2030 er der slet ingen direkte tog mere.

Allerede i dag er der ofte problemer med at skulle skifte tog i Vejle, da der ikke ventes på forsinkede tog. Og folk der også skal skifte til og fra andre tog på strækningen mellem Vejle og Struer har nu 2 usikre togskift at forholde sig til. Det afskrækker naturligvis folk fra at anvende toget.

Forslaget fra de 2 folk går ud på i første omgang at udvide antallet af direkte tog til 6, hvoraf de 2 fortsætter helt til Thisted, hvor der også tidligere var gennemkørende tog til. Det kan passende ske i forbindelse med fornyelsen af DSB’s trafikkontrakt, der udløber i 2024.

Vi må tilføje, at hvis de direkte tog skal fortsætte ud i fremtiden når der kommer elektriske tog i fjerntrafikken, kræver det en elektrificering af hele strækningen mellem Vejle og Struer som også vedtaget med Togfonden.

>> Læs hele forslaget her