Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Velkommen til nattoget

27. juni 2021 @ 21:55 - 22:55

Så kom der igen nattog fra Danmark til udlandet. Nattog er et alternativ til primært flyvning og derfor så vigtige for klimakampen.

Nattog er en bekvem rejseform, hvor du kan rejse langt med tog uden, at rejsen opleves som trættende og lang, man kan vågne udhvilet efter en nat i en seng, klar til næste dags oplevelser, møder og forretningsopgaver – næsten uden at belaste klimaet.

Eventet var en del af
det Europæiske år for Jernbaner. >> Se her

 

Baggrund
Der er flere initiativer i gang for at genintroducere nattog fra Danmark. Først kommer Snälltåget fra Stockholm, Malmö og København til Hamborg og Berlin. Fra 27.6. hver aften og i ydersæsonen 3 gange om ugen. Det er selvfølgelig den første afgang vi skal fejre!

I august 2022 kommer der sandsynligvis nattog fra Malmö, København, Odense og Kolding til Köln og Bruxelles. Toget til Berlin kan forhåbentlig bringes til køre dagligt hele året rundt. Og  rutenettet af nattog “Nightjet” fra Schweiz og Østrig kan måske nå Danmark i 2024, hvis der er politisk vilje hertil.  Et endnu større rutenet af nattog vil være nødvendigt for at realisere grøn transport i Europa. Det kræver at både  politikere og operatører tænker langsigtet og ambitiøst.

Begivenheden søndag d. 27. juni 2021

Sted: Høje Taastrup station, både i hallen og på perron

>> Fotos mv. fra begivenheden

Tid: 27. juni 2021. 21.55 – 22.25 i hallen, 22.30 – 22.55 på den vestlige ende af perronen mellem spor 3 og 4.

Toget kører planmæssigt kl. 22.45.

Paroler (i forslag): Velkommen til nattoget, Nattog i stedet for fly, Vi vil også med nattog til Zürich og Paris, Kom sovende igennem natten, God rejse!, 2021: European Year of Rail. Back-on-Track.eu

Udklædning: Flest muligt dukker op i nattøj og med bamser ELLER i festligt tøj. Medbring boblende drikkevarer og glas med stilk!

Taler: I hallen først Poul Kattler, formand for Rådet for Bæredygtig Trafik, dernæst Britt Sallingboe. Transportminister Benny Engelbrecht taler på perronen.

Musik: Hyggepianist hallen allerede fra 21.30. Vi synger fællessang i hallen. Mens toget afgår spilles ”Københavns Jernbanedampgalop”.

Bannere og skilte: Papskilte med nogle af parolerne! Andre skilte og bannere er mere end velkommen.

Der viftes med danske og svenske flag.

>> Hent nodeblad og tekst til denne sang, der selvfølgelig skal synges med stor styrke ved arrangementet

Detaljer

Dato:
27. juni 2021
Tidspunkt:
21:55 - 22:55

Arrangør

Rådet for bæredygtig trafik

Sted

Høje Taastrup Station