Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Velkommen til nattoget

5. februar 2021 @ 15:30 - 16:30

Så kommer der igen nattog fra Danmark til udlandet. Nattog er et alternativ til primært flyvning og derfor så vigtige for klimakampen.

Nattog er en bekvem rejseform, hvor du kan rejse langt med tog uden, at rejsen opleves som trættende og lang, man kan vågne udhvilet efter en nat i en seng, klar til næste dags oplevelser, møder og forretningsopgaver – næsten uden at belaste klimaet.

Baggrund

Der er flere initiativer i gang for at genintroducere nattog fra Danmark. I vintersæsonen 2021 tager den private operatør Snälltåget passagerer til Østrig fra Høje Taastrup, Odense og Kolding, hver fredag eftermiddag. Når skituristernes rejselyst stopper, står Snälltåget klar igen fra sidst i marts, denne gang fra Stockholm, Malmö og København til Hamborg og Berlin. I ydersæsonen to gange om ugen, ellers hver aften.

I 2022  kommer der sandsynligvis nattog fra Malmö, København, Odense og Kolding til Köln og Bruxelles. Toget til Berlin kan forhåbentlig køre dagligt hele året rundt. Og  rutenettet af nattog “NightJet” fra Schweiz og Østrig kan nå Danmark i 2022.  Et endnu større rutenet af nattog vil være nødvendigt for at realisere grøn transport i Europa. Det kræver at både politikere og operatører tænker langsigtet og ambitiøst.

Begivenheden fredag d. 5. februar 2021

Sted: Høje Taastrup station, både i hallen og på perron.

Tid: 5. februar 2020. 15.30 – 15.50 i hallen, 15.50 – 16.15 på perronen.

Paroler (i forslag): Velkommen til nattoget, Nattog i stedet for fly, Vi vil også med nattog til Bruxelles, Zürich og Paris, Kom sovende igennem natten, God rejse!, 2021: European Year of Rail.

Udklædning: Flest muligt dukker op i nattøj og med bamser (pas på: det er koldt på perronen!).

Taler: Ministeren bliver inviteret til at tale på perronen. Vi skal have én tale i hallen og én på perronen. Soundbox forstærker tale (ikke ved højtalerudkald). 

Musik: Hyggepianist Niels B. i hallen allerede fra 14.30. Musikerne (akustisk musik) fra Klimapåmindelsen med lejlighedssang (lavet af Niels B.) i hallen. Klaver flyttes så ned på perronen, hvor der spilles af Niels B. og Gunnar T, ikke mindst mens toget afgår (”Københavns Jernbanedampgalop”).

Bannere og skilte: Nyt banner ”Velkommen til nattoget”. Papskilte med nogle af parolerne, så mange kan have noget i hånden! Andre er mere end velkommen.

Flag, (men ikke konfetti og balloner).

Detaljer

Dato:
5. februar 2021
Tidspunkt:
15:30 - 16:30

Arrangør

Rådet for bæredygtig trafik

Sted

Høje Taastrup Station