Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Velkommen til nattoget

marts 27 @ 22:10 - 22:55

Så kommer der igen nattog fra Danmark til udlandet. Nattog er et alternativ til primært flyvning og derfor så vigtige for klimakampen.

Nattog er en bekvem rejseform, hvor du kan rejse langt med tog uden, at rejsen opleves som trættende og lang, man kan vågne udhvilet efter en nat i en seng, klar til næste dags oplevelser, møder og forretningsopgaver – næsten uden at belaste klimaet.

Eventet er en del af
det Europæiske år for Jernbaner.

 

Baggrund
Der er flere initiativer i gang for at genintroducere nattog fra Danmark. Sidst i marts kommer Snälltåget fra Stockholm, Malmö og København til Hamborg og Berlin. I ydersæsonen to gange om ugen, ellers hver aften.

I 2022  kommer der sandsynligvis nattog fra Malmö, København, Odense og Kolding til Köln og Bruxelles. Toget til Berlin kan forhåbentlig køre dagligt hele året rundt. Og  rutenettet af nattog “NightJet” fra Schweiz og Østrig kan måske nå Danmark i 2022, hvis der er politisk vilje hertil.  Et endnu større rutenet af nattog vil være nødvendigt for at realisere grøn transport i Europa. Det kræver at både  politikere og operatører tænker langsigtet og ambitiøst.

Begivenheden lørdag d. 27. marts 2021

Sted: Høje Taastrup station, både i hallen og på perron

Tid: 5. februar 2020. 22.10 – 22.25 i hallen, 22.30 – 22.55 på perronen

Toget kører kl. 22.45, lige nu uvist hvor langt ophold toget har ved perron

Paroler (i forslag): Velkommen til nattoget, Nattog i stedet for fly, Vi vil også med nattog til Bruxelles, Zürich og Paris, Kom sovende igennem natten, God rejse!, 2021: European Year of Rail.

Udklædning: Flest muligt dukker op i nattøj og med bamser (pas på: det kan være koldt på perronen!)

Taler: Ministeren taler på perronen. Vi skal også have en tale i hallen. Soundbox forstærker lyden. Talere må vente, når der er højtalerudkald til passagererne!

Musik: Hyggepianist Niels B i hallen allerede fra 21.30. Musikerne (akustisk musik) fra Klimapåmindelsen v/ Niels-Simon Larsen med lejlighedssang (lavet af Niels B.) i hallen. Klaver flyttes så ned på perronen, hvor der spilles af Niels B og Gunnar T, ikke mindst mens toget afgår (”Københavns Jernbanedampgalop”).

Bannere og skilte: Nyt banner ”Velkommen til nattoget”. Papskilte med nogle af parolerne, så mange kan have noget i hånden! Andre er mere end velkommen.

Flag der kan viftes med (men ikke konfetti, der sviner eller balloner, der blæser væk).

Detaljer

Dato:
marts 27
Tidspunkt:
22:10 - 22:55

Arrangør

Rådet for bæredygtig trafik

Sted

Høje Taastrup Station