Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Gå-hjem café-møde: Den gode nattogsrejse – Sådan skaffer vi rammerne og forudsætningerne for nattog

29. september 2021 @ 16:00 - 20:00

Dato: 29. september 2021 – Tidspunkt: 16.30-20.00 – Sted: Sørens Værtshus, Vandkunsten 8, København K

Fra café-mødet med ca. 25 fremmødte deltagere i hyggelige omgivelser.

Den danske forfatter H.C. Andersen skrev engang; ”At rejse er at leve”, hvilket nok de fleste af os er enige i, og har man valget mellem fly og tog vil nogle af os foretrække at rejse med nattog med tanke på de mange og flere oplevelser en togtur giver modsat flyet.

Modsat flyet når man med togturen også at få sjælen med ombord, ligesom man undgår at skulle bruge tid på dels at give tidligt fremmøde i lufthavnen, dels stresse i sikkerhedskontrollen. Men udover det tidlige fremmøde i lufthavnen, så er det også transporten, ligesom man efter landingen skal vente på bagagen og så sætte kursen mod byen med tog, bus eller taxa.

Den 27. juni 2021 var der efter lange syv år igen muligt at rejse med nattog fra Danmark til det øvrige Europa. Efter syv år uden nattog fra København til det øvrige Europa, kunne det svenske selskab Snälltåget rulle det første tog gennem Danmark til den tyske metropol og hovedstad, Berlin.

Forinden var i NORDIC dialogue i samarbejde med Rådet for Bæredygtig Trafik (RBT) og Nordisk Jernbaneselskab (NJS) 9. september sidste år vært for en faglig konference om netop nattog med deltagelse af selvsagt DSB og en række udenlandske operatører omfattende bl.a. ÖBB, SJ, og Snälltåget.

At nattog er en både grøn, bæredygtig og komfortabel transportform, vil vi igen få at høre og se når kampagnen Connecting European Express kommer til København 1. oktober i år. Målet går på at besøge 70 destinationer på det europæiske kontinent, og København er ikke den sidste, men en af de sidste destinationer.

Som optakt til kampagnen Connecting European Express vil NORDIC dialogue igen og igen i samarbejde med RBT og NJS være vært for arrangement, ikke at forveksle med den type af begivenhed, som vi var arrangør for sidste år.

Denne gang vil vores arrangement blive et café-møde med faglige indlæg, som mere får karakter af historier og fortællinger i nogle hyggelige rammer, som vil give den helt rigtige atmosfære med lidt god mad og drikke. Således vil der ikke blive gjort brug af power point præsentationer, men udelukkende tale frit fra leveren, ligesom de forskellige indslag ikke på forhånd er tidsmæssigt berammet eller begrænset.

Talerne vil omfatte følgende temaer og personer:

Kort introduktion af NORDIC dialogue ved Preben Bonnén, Politisk faglig chef

Kort introduktion af Rådet for Bæredygtig Transport ved Poul Kattler, formand

Kort Introduktion af Forum for Nordisk Jernbane Samarbejde ved Helena Kyster-Hansen, formand

Poul Kattler, RBT
Historie om den gode (nat)togtur, teknologi og oplevelser samt opsummering af STEER’s konklusioner.

Aske Mastrup Wieth-Knudsen og Magnus Just Hansen, DSB
Hvordan kan DSB og vi i Danmark skabe de gode rammer og forudsætninger for nattog til og fra Danmark?

Agnete Fich

Om SJ og det udbud de har vundet om nattog fra Stockholm til Hamburg

Moderator: Preben Bonnén, NORDIC dialogue

Detaljer

Dato:
29. september 2021
Tidspunkt:
16:00 - 20:00

Sted

Sørens Værtshus, Vandkunsten 8, København K
Vandkunsten 5
København,

Arrangører

NORDIC d i a l o g u e
Rådet for bæredygtig trafik