Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Landsdemonstration for klima og natur i by, land og vand

25. september 2021 @ 13:00 - 15:00

Sammen på tværs
Vi er sikre på, at vi tilsammen kan lave en stor, markant og bevægende begivenhed d. 25. September.
Vi er rystede over infrastrukturforliget og den ensidige satsning på motorveje og vi er rystede over den kyniske fremfærd politikerne kører frem med på Amager Fælled, Lynetteholm og mange andre steder i landet. Vi ser det samme mønster i deres store og små planer.
Vi vil sende et MARKANT SIGNAL til politikerne om at prioritere Klima, Natur og Biodiversitet langt højere. Samtidigt vil vi lære hinanden at kende og finde ud af styrken ved at gå sammen på tværs af landet og på tværs af mærkesager.
Klima, natur og trivsel er hovedoverskriften for demonstrationen. Trivsel er for os en anden måde at leve på; i langt højere grad klimavenligt og med naturen i stedet for mod naturen. Vi arbejder med en række overordnede paroler og nogle konkrete krav, se nedenfor.
Vi beder jer om at slutte aktivt op om demonstrationen, gå med på dagen, promovere begivenheden lokalt og i netværk og bidrage med støttebeløb til udgifterne. En klimademonstration med fokus på de unødvendige og klima- og miljøskadelige infrastrukturprojekter, lige fra Egholmmotorvejen, Hærvejsmotorvejen, Kattegatforbindelsen, Lynetteholmen og udvidelsen af Københavns Lufthavn mv.
Borgergrupper og NGO´er fra hele landet går nu sammen. Vi vil have en udvikling af samfundet, hvor klima og natur har en første prioritet, og hvor menneskers trivsel prioriteres og ikke køres over af økonomiske hensyn. Vi har brug for en ny dagsorden.
Sager landet over viser, at mange politikere ikke har forstået alvoren i den udvikling klima og natur gennemgår i disse årtier. Det vrimler med byggeprojekter og infrastrukturplaner, der træder på natur og ikke tager klimaet alvorligt. Vi vil fortælle, at vi skal gå en anden vej.
Derfor arrangerer vi i fællesskab en demonstration den 25. september. Her vil vi borgere fra hele landet samles. Vær med.
Arrangørkredsen er bred, bl.a. Klimabevægelsen, og også Rådet for Bæredygtig Transport og Bevar Jordforbindelsen
HOVEDTEMA
Klima, natur og trivsel
Det er alvor – ikke mere snak
Natur og klima giver liv – det gør penge ikke
NATUREN UNDER PRES I BY OG LAND
Skab plads til natur i by, land og vand
En tredjedel Danmark med beskyttet natur – **
Byg ikke i natur – **
INFRASTRUKTUR
Klima og biodiversitet før motorveje
Grøn mobilitet – ikke motorveje – **
Sæt motorveje på pause NU – **
DEMOKRATI
Styrk borgerne i demokratiet
KRAV:
Sæt motorveje på pause NU
Byg ikke i natur
1/3 Danmark med beskyttet natur
Grøn mobilitet – ikke motorveje
Styrk borgerne i demokratiet

Detaljer

Dato:
25. september 2021
Tidspunkt:
13:00 - 15:00

Sted

Rådhuspladsen
København

Arrangører

Rådet for bæredygtig trafik
Med flere