Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tænk grønt – tag toget

17. juni 2023 @ 08:40 - 09:10

Nyhed: Elektriske IC-tog til Hamborg med mange flere pladser!

Event på Københavns Hovedbanegård og på Padborg banegård lørdag d. 17. juni 2023

Fra 17. juni indsætter DSB tog fra København til Hamborg med lejede, såkaldte IC1-vogne og dansk elektrisk lokomotiv. Der er væsentligt flere pladser i toget end der var med diesel IC3-togene. At vi hermed oplever en klar forbedring for grønne togrejser sydpå kalder på positiv opmærksomhed. Vær med til at fejre det!

Det er rigtig godt for passagererne, at der hermed kommer flere pladser i togene til Hamborg, alt imens at efterspørgslen er i god stigning. Med DSB’s elektriske EB-lokomotiver – kendt fra regionaltogene på Sjælland – kommer der for første gang DSB tog til Hamborg i dagtimerne med strøm. Nu kan man således køre med strøm i ordinære passagertog fra Narvik i nord til Palermo i syd.

At tage toget er den grønneste rejseform (bortset fra cykel og gå-ben) og internationale tog er et kærkomment alternativ til flyvning. En forudsætning for at flere og flere danske og skandinaver kan gøre det sydpå, er at der er nok pladser i togene, at de kører hyppigt og passer med videre forbindelser i Hamborg og at prisen er overkommelig. Og for at togrejsen er grøn, så skal togene selvfølgelig køre på strøm og ikke på dieselolie.

Dette vil være vores banner på dagen:

Der vil være tre måder at deltage i eventet på:

(1) Deltag lørdag morgen på København H. ved spor 4 (midt på perronen) kl. 8.40 – 9.10. Kom til tiden! Tiden er afpasset til afgangen mod Hamborg 9.02 (som vel at mærke ikke er det første tog). Facebook event hertil er dette. Eventet er arrangeret af Rådet for Bæredygtig Trafik i samarbejde med Facebook siden Bevar Nattoget og Facebook gruppen Togrejser. Der vil være en kort tale på perronen, afspilning af jernbanegallop’en, flag og ønske om en god rejse!

(2) Tag også med toget 9.02 til Padborg og retur og gør det til en festlig dag sammen med passagererne. Vi deler diplomer ud til passagererne i toget. Kun gratis for maks 10 navngivne personer. Returløbet er i København 15.58. Tilmelding til info@baeredygtigtrafik.dk

(3) Deltag lørdag i Padborg på perronen mellem kl. 11.59 og 12.59, hvor vi i den tid, der ikke er tog ved perronen, fortæller historier om gode internationale togoplevelser. Ellers også kort tale på perronen, afspilning af jernbanegallop’en, flag og ønske om en god rejse!

Detaljer

Dato:
17. juni 2023
Tidspunkt:
08:40 - 09:10

Arrangør

Rådet for Bæredygtig Trafik

Sted

København H., spor 4, midt på