Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

HØRING OM KLIMA, LUFTFART OG LUFTHAVNSUDVIDELSE

1. december 2021 @ 14:00 - 17:00

Høringen er vel overstået. Følg linket nedenfor og se indlæggene. Der kommer opsamling og video inden så længe.

Danmark topper luftfarten i Europa og Københavns Lufthavn forventer en stigning på 80 % frem til 2045.

Flyvning er mere skadeligt for klimaet end hidtil antaget. Forskere fastslår nu, at den reelle klimapåvirkning (CO2e) er en faktor 3 af CO2 udledningen.

Luftfartsbranchen ønsker at indfase bæredygtigt jetbrændstof og senere brændstof baseret på Power to X. Men hvornår er teknologi og kapacitet på plads? Og kan bæredygtigt brændstof forhindre problemet med faktor 3 ved flyvning?

Vi har inviteret en af verdens førende forskere, Professor Robert Sausen, Deutsche Zentrum für Luft und Raumfart, til at belyse flyvningens klimapåvirkning og Kim Grøn Knudsen fra Haldor Topsøe vil se på de danske muligheder for at producere bæredygtigt jetbrændstof baseret på PtX.

Luftfartsbranchens klimapartnerskab har netop udsendt en sektorkøreplan med målsætningerne på klimaområdet og forslag til at nedbringe CO2 udledningen. Vi får en af penneførerne fra Brancheforeningen Dansk Luftfart til fremlægge planen.

Flyvning har også betydelige lokale gener, fx støj. Partikeludledning ved lufthavne er en anden og betydelig gene – i særdeleshed ved Københavns travle lufthavn (CPH). Hvor stort er problemet og hvad betyder forureningen for naboerne? Vi får gennemgået problematikken af Kåre Press-Kristensen, ekspert på området.

Høringen var arrangeret af Rådet for Bæredygtig Trafik, Bevar Jordforbindelsen og CPH Uden Udvidelse, og Henning Hyllested er vært på Christiansborg.

>> Se programmet, slides mv. hér

Detaljer

Dato:
1. december 2021
Tidspunkt:
14:00 - 17:00

Arrangør

Rådet for bæredygtig trafik

Sted

Christiansborg
Danmark + Google Maps