bus cykler tog
fly minus CO2 lig tog 700
Arrangør: Rådet for Bæredygtig Trafik.


Vi vil hylde at en række politikere kører i tog til Paris lørdag morgen d. 28.11. og ikke tager flyet. Men vil også pege på, at internationale tog også skal køre udenfor festdagene, både dag og nat. Vi vil pege på at Skandinavien langsomt, men sikkert er ved at blive koblet af det europæiske jernbanesystem.

Det politiske grundlag er:


Ikke flere nedlæggelser – sæt gang i Europas langdistance tog!

Tog giver de bedste og mest miljørigtige forbindelser i Europa. Men en bølge af lukninger af langdistance tog har hærget kontinentet. Vi hilser COP21 i Paris og siger at NU det er på tide at komme tilbage på sporet - for klimaets skyld.

Dette er vores budskab til jernbaneselskaberne og politikerne:  

Vi kræver:

  • Ikke flere nedlæggelser – fortsæt alle langdistance tog i Europa.
  • Der skal være direkte tog mellem alle de vigtigste byer i Europa, både om dagen og om natten! Glem ikke Skandinavien!
  • Nattog fra København til Europa! Dagtog mellem Aarhus/København og Berlin.
  • Få lavet fælles køreplaner og -billetter for alle Europas jernbaner.
Praktisk om turen

Afgang fredag d. 27.11. kl. 7:43 med ICE-tog direkte fra København til Berlin Gesundbrunnen. Og med S-bahn til vores overnatningssted.


Vi overnatter på vandrehjemmet A&O HOSTEL lige ved hovedbanegården.

Sammen med tyske aktivister vil vi deltage i de tyske statsbaner, DB's og den internationale jernbaneorganisation UIC's arrangement lørdag kl. 8.30 - 9.00 på hovedbanegården med vores bannere og paroler. Særtoget til COP21 med politikere og andre kører kl. 9:14. Denne formiddag kommer der også et særtog fra Kina og Rusland igennem Berlin til Paris.

Turen med tog hjemad 13:12 fra hovedbanegården har skifte i Hamburg. Hvis nogen ønsker at blive længere i Berlin, så kører der også en udmærket forbindelse to timer senere.. Med 13:12 er vi hjemme i København 20:13.

>> Se flyer, vi deler ud i toget på vej til Berlin


Hvad gør du?

Tilmelder dig enten på facebook event siden
https://www.facebook.com/events/1642932739316467/
eller direkte til Poul som har adressen poul (tegn) kattler.dk


Køber selv din togbillet http://www.dsb.dk/kampagner/tog-til-udlandet/ inkl. pladsbillet eller telefonisk hos DSB, eller hos DB.

DSB har desværre ikke ønsket at give os en særlig rabat på toget, men billetter koster fra 349 kr. per vej.

Book selv din overnatning vandrehjemmet. Fra 15 Euro.

http://www.aohostels.com/en/berlin/berlin-hauptbahnhof/

Priserne stiger jo tættere vi kommer, så køb togbilletter og book overnatning så snart som muligt!Hvordan fungerer vi som gruppe?

Vi laver bannere og skilte på forhånd. Vi holder styr på hvor i toget vi sidder. Der er stadig nogle få sweatshirts med ”Back on Track” print at købe i toget hos Poul. Vi mødes fredag aften i Berlin og hygger os med de tyske aktivister fra Back on Track netværket, og planlægger søndagens aktion. Rådet for Bæredygtig Trafik deltager i netværket Back on Track. http://back-on-track.eu/


Det bliver en absolut fredelig manifestation, og vi kan påregne en del lokalt medie bevågenhed. Vi vil arbejde for dansk medie interesse, og vil arbejde for at vi kan få en hilsen fra vores aktion oplæst på den store klimademonstration i København søndag d. 29.11.


Skriv under på den internationale underskriftsindsamling

med samme politiske grundlag som vores aktion:

http://www.skrivunder.net/ikke_flere_nedlaggelser_saet_gang_i_europas_langdistance_tog